328 sensor issue - Ferrari Life
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 07-09-2005, 03:11 PM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2005
Ferrari Life Posts: 1
328 sensor issue

Have a 328gts with an odd issue.

The tach started periodically reading half the corret RPM. Anyone heard of this before? For a few months it would sometime read correct and sometimes read half. Eventually it got so that it always reads half what it should.

W/o a ferrari shop within 400 miles, I tend to stuff myself but I make no claims at being a mechanic.

The car runs ok but doesn't feel/sound 100%.

According to the wiring manuel, the RPM sensor wires run through the computer before going to the gauge, and seeing that there is a seperate TDC sensor, and assuming the computer uses the RPM sensor to determine advancement, I'm guessing the sensor is bad or the sensor connector is corroded and thus both the computer and gauge are getting a bad signal.

I tried disconnected and reconnected the connection, and then the car wouldn't start at all. Used some connection cleaner and tried again and the car again ran but back at the same condition.

Does it sound like a bad RPM sensor? Is it logical that it could read half? ( I don't know exactly how these sensors work electrically ) Is it possible connector corrosion could make it read half? Any other ideas or things to try?

thx
russ
rpartch is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Copyright 2012 ONE Media, Inc.
FerrariLife is independently run with no affiliation with Ferrari SpA
Ferrari for Sale | Maserati for Sale