Mondial losing battery charge - Ferrari Life
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 06-10-2009, 09:37 AM Thread Starter
Owner
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ironbridge Shropshire
Ferrari Life Posts: 27
Mondial losing battery charge

Since putting my alternator on (or coincidence) the battery loses charge over a day or so. It loses approximately 0.01 volts every 30 to 60 minutes. I took the battery off (right size and strength 18 months old) and kept checking it with the voltmeter every now and again and it loses no charge but as soon as I put it on the car it starts to steadily fall.

Does anyone have any ideas what this could be? And how is the best way to start looking? I unplugged my stereo and put the voltmeter in the positive feed and it had a reading of about 0.2 volts which I found a bit strange, could this be culprit?

Any ideas what so ever would be great.

Do you think because the alternator was faulty before and the battery kept dying its actually had it and a new one will solve the problem?

thanks
Darren
Darren MondialQV is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Copyright 2012 ONE Media, Inc.
FerrariLife is independently run with no affiliation with Ferrari SpA
Ferrari for Sale | Maserati for Sale